пʼятниця, 12 вересня 2014 р.

Рецепт коньяку зі спирту:
Інгредієнти:
  • спирт 40% (горілка) - 3 літри;
  • дубова кора (необов'язково) - 5 столових ложок;
  • гвоздика - 3 штуки;
  • палений (плавлений) цукор - 2 чайні ложки;
  • мускатний горіх - 0,5 чайні ложки;
  • ванільний цукор - за смаком.
Краще всього використовувати винний спирт, але дістати його дуже важко, тому більшість домашніх виноробів обходяться звичайним етиловим або якісної горілкою. Ще можна робити домашній коньяк на основі очищеного від запаху самогону , щоб сивушні масла та інші домішки не зіпсували смак.

ЯК ЗРОБИТИ КОНЬЯК ЗІ СПИРТУ

1.Наліть спирт в скляну банку. Ще для настоювання підходить чистий дерев'яна діжка, але у більшості з нас його немає, тому обійдемося звичайної скляної трилітрової банкою.
2. Розплавити цукор до коричневого кольору і додати його в банку зі спиртом. Саме завдяки спаленому цукру колір нашого напою буде нагадувати справжній коньяк. Потім додати всі інші інгредієнти: дубову кору (створює природний запах), гвоздику, мускатний горіх і ванілін.Якщо вам не подобається запах будь-якого з цих компонентів, сміливо виключайте його з рецепту.
3. Отриману коньячну суміш добре перемішати лопаткою або дерев'яною ложкою, закрити кришкою і мінімум на 30 днів поставити в холодне темне місце. Тривале наполягання покращує смак.
4. На заключному етапі домашній коньячний напій слід відфільтрувати (процідити через марлю) і розлити по пляшках.
готовий коньячний напій зі спирту
Перевага цього рецепта коньяку зі спирту в тому, що для приготування використовуються дешеві і доступні інгредієнти, які є в кожному магазині. Сам процес займає небагато часу, що теж дуже важливо.Єдиний недолік - тривалий час витримки (приблизно місяць), але без цього не обійтися.

Справжній коньяк готується з виноградного спирту, але умільців-самогонників це ніколи не зупиняло. 

Попередження! Після приготування ви отримаєте напій, лише віддалено нагадує коньяк за кольором і запахом. Ми не будемо використовувати виноградного спирту, дотримуватися класичної технології та витримувати дистилят в дубових бочках. Цей рецепт не має відношення до справжніх виноградних бренді.
Інгредієнти:
  • самогон - 3 літри;
  • марганцівка - кілька кристалів;
  • перегородки волоських горіхів - 1 жменя;
  • чорний чай - 1 столова ложка;
  • гвоздика - 6-7 бутонів;
  • кмин - 1 столова ложка;
  • ванільний цукор - 1 столова ложка;
  • лимонна кислота - 2-3 г.

Рецепт коньяку з самогону

1. В трилітрову банку самогону додати марганцівку. Це робиться для того щоб сивушні масла випали в осад. Якщо замість самогону ви взяли горілку, тоді марганцівка не потрібна.
Самогон під коньяк можна очищати іншими методами або робити подвійну перегонку. Головне - отримати якісну алкогольну основу.
2. Додати в банку жменю добре висушених внутрішніх перегородок волоських горіхів, чорний чай і бутони гвоздики.
3. Засипати кмин і ванільний цукор.
4. Останньою в банку на кінчику ножа додається лимонна кислота.
5. Щільно закрити банку капроновою кришкою і наполягати коньячний напій протягом 3-4 днів при кімнатній температурі.
Витримувати домашній коньяк довше 7-ми днів безглуздо, так як це не покращує його смаку.
6. На останньому етапі отриманий коньяк потрібно відфільтрувати через чисту бавовняну тканину або ватно-марлевий фільтр. Напій готовий.
Існує альтернативний рецепт домашнього коньяку з самогону (на відео), технологія його приготування нічим не відрізняється від першого методу, але використовуються інші інгредієнти. Імітація кольору і смаку досягається шляхом додавання в дистилят дубової кори, лаврового листа і гвоздики.

Для коньяку по домашньому 
тріски треба більше 1-1,5 ст. ложки, так само додається чорний перець горошком 2-3 на літр і столова ложка цукру на літр самогону, родзинок багато не треба, буде муть через нього. Так само ванілін на кінчику ножа. Настоятити місяць.
 У кедрівку додавати можна як горішки, так і просто шкаралупу, приблизно столова ложка на літр, попередньо треба промити в теплій воді, далі додати 2-3 листочка чорної смородини і 1 ст. л. цукру, ванілін, наполягати місяць, можна і довше, листя треба тільки прибрати. Після настоювання можна не фільтрувати, лише очистити від інгредієнтів.

Немає коментарів:

Дописати коментар