пʼятниця, 12 вересня 2014 р.

Брага для самогону з цукру, меду та варення




Для приготування браги з цукру досить залити в бродильний чан 10 літрів теплої води, розчинити в ній 3 кг цукру і додати 60 грам сухих або 300 грам пресованих дріжджів. Через 10-12 днів перегнати. Дотримуючись цих пропорцій на виході можна отримати близько 3-х літрів готового продукту. Докладну інструкцію як гнати самогон ви знайдете за посиланням.
Брага з варення робиться по наступному рецепту: в посудину з засахарівшімся або перебродившим варенням додати холодну воду в пропорції 1: 4, тобто на 10 літрів джему або повидла знадобитися 40 літрів води. Далі ємність підігрівають на середньому вогні, періодично помішуючи. Коли маса стає однорідною, її охолоджують до кімнатної температури.
Тепер залишилося лише розвести в теплій воді 200 грам пресованих дріжджів (або 50 грам сухих), додати їх в ємність з варенням і ретельно перемішати. Також можна засипати 100 грам цукру (необов'язково), це посприяє бродінню. Після перегонки на виході вийде 2,5-3 літра самогону.
Рецепт браги з меду теж не особливо складний. Знадобляться: 3 кг меду, 20 літрів води, 3 кг цукру і 300 грам звичайних або 60 грам сухих дріжджів. Спочатку в бродильної ємності з теплою водою розчиняють мед, цукор і дріжджі, ретельно їх перемішуючи. Після 7-10 днів бродіння в теплому місці можна починати дистиляцію. На виході виходить до 6 літрів готового самогону.

Приготування браги для самогону

1. Розвести дріжджі. Пачку сухих дріжджів (або будь-яких інших) висипати в таз і залити теплою водою (до 30 ° C). Якщо вода буде мати більш високу температуру, є ризик, що дріжджі загинуть. Крім тазика можна використовувати будь-яку іншу ємність. В цьому випадку раджу заповнювати її водою лише наполовину, інакше рясне виділення піни не дасть нормально працювати.
2. Заповнити бродильну ємність. Спочатку засипати цукор, потім до половини обсягу налити теплу воду. Потрібно стежити за тим, щоб цукор не осел на дні товстим шаром. Для цього сусло ретельно перемішують.
До вибору підходящого резервуара для браги слід підходити відповідально. В першу чергу розраховується його місткість. Також ємність не повинна бути оцинкованої. Можна використовувати пластикові бочки, якщо вони призначені для харчових продуктів.Зазвичай подібна напис є на етикетці.
3. Додати дріжджі. Тут все просто - розведені в теплій воді дріжджі перелити в бродильну ємність і добре перемішати.
4. Позбутися неприємного запаху в квартирі. Для початку бродіння досить герметично закрити ємність кришкою. Але в цьому випадку запах браги відчуватиметься у всьому приміщенні. Рішенням проблеми служить водяний затвор, зображений на малюнку. Кінець трубки можна направити в воду або вивести через кватирку квартири. Ось таке елегантне і ефективне рішення.
водяний затвор для браги
гідрозатвор для браги
5. Слідкувати за бродінням. Оптимальна температура бродіння - 26-28 ° C. Потрібно її підтримувати. Якщо в приміщенні прохолодно, тоді брагу доведеться підігрівати. Найпростіше це зробити акваріумними нагрівачами.
Через 10-12 днів брага готова до перегонки. На цьому процес її приготування закінчено. Тепер можна підготовляти до роботи свій самогонний апарат і починати думати про закусці до горілки . Благо, підходящих страв вистачає.
Як бачите зробити брагу для самогону досить просто. Інгредієнтами можуть бути чистий цукор, старе варення, мед або інші сахаросодержащие компоненти. З дріжджами проблем теж не виникне, вони продаються майже в кожному продуктовому магазині. Підходять сухі і самі звичайні пресовані дріжджі.

Немає коментарів:

Дописати коментар