понеділок, 22 вересня 2014 р.

Рецепти закваски для вина з родзинок, малини і суниц

закваска для домашнього вина

ь.

Сік перетворюється на вино завдяки мікроорганізмам, які ми називаємо дріжджами.Для підтримки нормального бродіння вина часто доводиться використовувати приготовлену закваску. У цьому матеріалі я розповім, як зробити закваску для вина в домашніх умовах. Запропоновані рецепти є універсальними, їх можна використовувати для приготування напою з яблук, груш, винограду, малини, родзинок та інших виноматеріалів.

Звичайно, у виноробстві найкраще використовувати готові винні дріжджі, які продаються в спеціальних магазинах. Але далеко не завжди є така можливість, тому ми будемо готувати закваску для вина з диких дріжджів. Для цього нам знадобляться ягоди ранніх культур: малина, суниця, біла смородина (на вибір) або звичайний родзинки.
Проблема в тому, що більшість диких дріжджів гине при концентрації спирту 14-15 °, тому отримати вдома більш міцне вино практично неможливо. Живучішими вважаються хлібні дріжджі, на жаль, вони непридатні для виноробства.

Рецепт винної закваски з родзинок

Готується така закваска наступним чином: 150-200 г родзинок засипають в пляшку, додають туди 50 г цукру, заливають теплою кип'яченою водою на третину об'єму. Далі пляшку закривають пухкої ватною пробкою і ставлять на 3-4 дні в тепле місце. Після приготування закваску рекомендується зберігати в холодильнику не більше 10 днів.

Закваска з малини або суниці

Для її приготування 200 г немитих ягід малини (смородини, суниці) засипають в пляшку, потім туди додають 100 г цукру і 200 мл води.Далі пляшку щільно закривають і добре струшують. Після 3-4 днів настоювання в теплому місці наша закваска для домашнього вина готова, залишилося тільки відфільтрувати її через марлю. Термін зберігання - до 10 днів, далі вона скисає і може зіпсувати весь сік.
Перед приготуванням домашнього вина потрібно точно розрахувати співвідношення цукру, що додається , соку і закваски. Для десертних видів звичайно потрібно 3% закваски від загального обсягу, сухого і напівсолодкого - 2%.
Як бачите, приготування закваски для вина не можна назвати дуже складним процесом. Якщо запастися потрібними інгредієнтами, то весь процес займе у вас всього кілька хвилин

Немає коментарів:

Дописати коментар