понеділок, 22 вересня 2014 р.

методи освітлення браги




правильне освітлення браги для самогону
Посвітління браги є необов'язковим, але дуже бажаним етапом самогоноваріння, що дозволяє поліпшити якість готового продукту. Але не всі з способів, описаних в Інтернеті, добре працюють на практиці. Ми детально розглянемо три кращих методу, яким можна довіряти.

Навіщо освітлювати брагу. Потрапляючи в перегінний куб самогонного апарату, дріжджі пригоряють. В результаті смак і запах самогону сильно погіршуються. Під впливом сорбенту (бентоніту, желатину або інших добавок) дріжджі випадають в осад рівним шаром або пластівцями, а сама брага стає світлою.
Увага! Перші два методи використовуються тільки для цукрової браги , оскільки разом з дріжджами вони прибирають вихідний запах сировини.Для приготування фруктових дистилятів рекомендую користуватися більш щадним третім методом.
Технологія очистки в чому нагадує освітлення вина , але в ній є кілька відмінностей, що стосуються вибору сорбенту, пропорцій його внесення та часу вибудовування браги перед дистиляцією.

Очищення браги бентонітом

Для освітлення браги ідеально підходить бентоніт - натуральна біла глина, яка входить до складу котячих наповнювачів (туалетів).Головне, щоб в наповнювачі не було ароматичних добавок, що псують запах. Перевірені марки: «Pi-Pi-Bent», «WC Closet Cat» і «Котяра».Можливо, є й інші. Посвітління потрібно починати, коли бродіння повністю закінчилося, інакше метод не спрацює.
Технологія:
1. Перемолоти бентоніт (1 столова ложка на 10 літрів браги) в кавомолці.
2. Додати гарячу воду (0,5 літра на 1 столову ложку білої глини), потім перемішати міксером або ложкою до утворення однорідної маси.
3. Тонким струменем влити розчин в брагу, перемішати і залишити на 24 години при кімнатній температурі.
4. Злити брагу з осаду (бажано через тоненьку трубочку).
5. Перегнати.
брага бентоніт
очищена і неочищена Сахарна брага

Посвітління браги чаєм каркаде

Каркаде - це чайний напій із сушених квіток суданської троянди.Завдяки підвищеній кислотності він освітлює брагу не гірше бентоніту.
Технологія:
1. Квітки чаю каркаде (70 грам на 10 літрів браги) залити 1 літром води і довести до кипіння, постійно перемішування. При іншій кількості браги змінити пропорції.
2. Вимкнути вогонь, накрити ємність кришкою і охолодити до 20-30 ° C.
3. Влити каркаде в брагу, перемішати і залишити на добу (бажано при температурі 25-30 ° C).
4. Злити очищену брагу з осаду і перегнати будь-яким доступним способом.
Після висвітлення брага придбає червоний відтінок. Це нормально і на смак самогону не впливає.
очистка браги каркаде
Осветелніе браги чаєм каркаде
освітлювання браги в домашніх умовах
порівняння бентоніту і каркаде

Очищення фруктових браг желатином

Метод ефективний саме для фруктових браг (яблучної, сливової, грушевої, вишневою і т.д.), так як пов'язує лише дріжджовий осад, залишаючи присмак вихідної сировини в готовому самогоні.
Технологія:
1. Желатин (2 грами на 10 літрів браги) залити холодною водою (200 мл на 1 грам желатину).
2. Настояти протягом доби при кімнатній температурі, кожні 8:00 міняючи воду.
3. В набряклий желатин додати теплу воду в пропорції, зазначеної в 1-му пункті.
4. Отриману масу вилити в брагу.
5. Через 2-3 дні злити брагу з осаду і перегнати.
освітлювання браги желатином
осад після желатину

Немає коментарів:

Дописати коментар