пʼятниця, 12 вересня 2014 р.

На перший погляд молоко і горілка два абсолютно несумісних продукту, одночасне прийняття яких загрожує проблемами з травленням. Але на практиці все інакше. Я розповім чи можна запивати горілку молоком, і чому в деяких випадках це навіть корисно. Ще ви дізнаєтеся кілька смачних рецептів молочних алкогольних коктейлів і народного засобу від кашлю та бронхіту.

1. Навіщо запивати горілку молоком. Вважається, що молоко після горілки викликає розлад шлунка, діарею і навіть сильне отруєння. Але насправді неприємні наслідки з'являються тільки в двох випадках: при індивідуальній непереносимості цього поєднання, і якщо пити з горілкою несвіже (прокислою або кисле) молоко.
Запивати горілку свіжим молоком можна і в деяких випадках навіть корисно, тому що це знижує навантаження на печінку. Молекули молока пов'язують частина шкідливих домішок, які у погано очищеної горілці (самогоні), і вони не потрапляють в кров, а відразу виводяться через кишечник.
В результаті людина тверезіє швидше, на ранок його самопочуття помітно краще, ніж у тих, хто запивав горілку соком або газованою водою. Похмілля відчувається не так гостро і скоро проходить. Недарма на багатьох лікерогорілчаних заводах практикується додаткове очищення горілки молоком. Якщо смак вам подобається, тоді сміливо запивайте.
Ще народні умільці раджу пити молоко перед горілкою, щоб менше п'яніти. Молоко обволікає стінки шлунка плівкою і алкоголь не так швидко вбирається в кров. Але проблема в тому, що цей метод частково працює тільки з молоком дуже високої жирності, яке володіє достатніми обволікаючі властивості.

Немає коментарів:

Дописати коментар