Імітація смаку текіли в домашніх умовах (настоянка горілки на алое)
Справжню текілу роблять не з кактуса, як думає багато хто, а з соку блакитної агави, зростаючої тільки в Мексиці. Але вітчизняні хіміки-любителі знайшли вихід. Вони додумалися використовувати рослина, яка за своїм хімічним складом найближче до агаві. Їм виявилося червоне віра.Тепер щоб зробити текілу в домашніх умовах, достатньо роздобути кілька листочків алое, зростаючого в вазонах.
Увага! Запропонований варіант приготування текіли ( мескалю ) лише імітує смак справжнього напою, але за фактом ним не є. Хоча під час дегустації більшість людей не можуть відрізнити настойку горілки на алое від оригінальної текіли, але різниця в смаку все-таки є.
Теорія. Агава містить специфічний полімер фруктози - інулін. Після ферментації (бродіння) він перетворюється на спирт з впізнаваним трав'янистим присмаком і запахом. Якщо настояти горілку на рослині з високим вмістом інуліну, то можна отримати напій, який на смак буде нагадувати текілу.
Багато інуліну міститься в цикорії, топінамбурі, алое, бананах, цибулі і часнику. Проблема в тому, що більшість з цих рослин володіють своїм стійким запахом, тому не підходять для приготування домашньої текіли.Прийнятний результат виходить тільки з алое.
Рецепт текіли
Склад:- листя алое вера - 150 грам;
- горілка (самогон, розбавлений спирт) - 3 літри;
- цукор - 3 чайних ложки.
1. Нарізати алое дрібними шматочками (1 на 1 см).
2. Помістити шматочки в банку, залити їх спиртом.
3. Для пом'якшення смаку всипати цукор.
4. Закрити банку кришкою, добре збовтати і поставити на 14-17 днів у темне прохолодне місце. В процесі настоювання домашня текіла спочатку стане зеленуватою, а потім золотистою.
5. Процідити настойку через ватяний фільтр, розлити в пляшки і дати настоятися 1-2 дні.
6. Після фільтрації колір текіли залишиться золотистим (в деяких випадках із зеленуватим відтінком). Якщо вас це не влаштовує, тоді текілу слід поставити на 20-30 днів в добре освітлене місце. Під впливом сонячних променів хлорофіл поступово розкладеться, і напій стане прозорим.
Ще один варіант освітлення - розбавити отриману настоянку водою в пропорції один до одного й перегнати через самогонний апарат. Але в цьому випадку смак текіли стане не таким насиченим.
Немає коментарів:
Дописати коментар