самогон з винограду в домашніх умовах
Якщо у вас вдома знайдеться самогонний апарат, і ви володієте відповідними навичками, тоді пропоную приготувати справжню грузинську чачу - виноградний самогон високої фортеці. Результат праць вас приємно порадує.У цій статті ми розглянемо кращий рецепт самогону з винограду, який можна приготувати в домашніх умовах.
Запропонований метод самогоноваріння в першу чергу актуальний для тих, хто часто робить виноградне вино або консервує сік. В процесі приготування цих напоїв залишаються вичавки, які не хочеться викидати. Я розповім про раціональне використання цих відходів. Саме з виноградних вичавок готується справжня чача або її італійський аналог - граппа. Для приготування можна використовувати як білі так і червоні сорти винограду.
Щоб зробити чачу, нам знадобляться:
- виноградні вичавки (10 л);
- цукор (5 кг);
- дріжджі (100 г);
- вода (30 л).
Рецепт виноградного самогону
1. Підготувати ємність на 45-50 літрів. Якщо в господарстві немає такої місткої тари, тоді доведеться зробити порцію трохи меншою.2. Всі інгредієнти додати в ємність і ретельно перемішати. Попередньо слід підігріти воду до 30 ° C, тоді дріжджі будуть розчинятися набагато краще.
В результаті у вас вийде до 7 літрів якісного домашнього самогону з винограду. Відмітна особливість цього напою - його кришталева прозорість, навряд чи можна вигнати такий же світлий самогон з інших інгредієнтів (цукру, варення чи зернових культур).
Немає коментарів:
Дописати коментар