Домашні виноградні настойки на горілці (спирті, самогоні):
Крім вина і чачі (грапи) з винограду виходять відмінні настоянки на горілці або іншому міцному спиртному. Ці смачні і в помірних кількостях корисні десертні напої готуються дуже просто, потрібно лише запастися терпінням. Я розповім, як зробити настоянку з винограду в домашніх умовах за двома найкращими технологіями, перевіреним на практиці.
Для приготування виноградних настоянок по першому рецепту годяться будь-які сорти винограду (білого і червоного), купленого в магазині або зібраного на дачі, принципового значення це не має. Наприклад, відмінні напої виходять із сортів Ізабелла, Регент, Дружба, Степняк та інші.
Попередньо виноград перебирають, використовуючи для настоянок тільки стиглі та соковиті плоди без плям, цвілі або гнилі. Кожну ягоду потрібно відокремити від кетягів і добре помити. З невідповідних плодів раджу зробити виноградний самогон , це краще, ніж просто викинути цінний матеріал.
В якості алкогольної основи раджу використовувати горілку, коньяк (у першому рецепті) або розбавлений до 45 градусів спирт. В крайньому випадку, підійде добре очищений самогон.
Проста виноградна настоянка
Склад пропорції:- виноград - 1 трилітрова банка;
- горілка (спирт, самогон) - 1,5-2 літри;
- цукор - 75 грам (3 столових ложки).
1. Ягоди винограду відокремити від грон, помити, просушити і насипати в трилітрову банку.
2. Додати цукор.
3. Залити вільне місце у банку горілкою.
4. Щільно закрити кришкою, кілька разів добре струснути і поставити на 2-3 тижні в темне місце з кімнатною температурою. Раз на 3-4 дні струшувати вміст банки для кращого розчинення цукру.
5. Готову настоянку профільтрувати через кілька шарів марлі і вату, потім розлити в пляшки і щільно закрити пробками. В темному прохолодному місці термін зберігання - до 2-х років. Фортеця - 25-30 градусів.
Настоянка «П'яний виноград»
Вишуканий рецепт, що вимагає порівняно великої кількості інгредієнтів, але результат вартий витрачених зусиль. Робиться на основі білих сортів винограду, бажано без кісточок.Склад:
- білий виноград - 1 кг;
- цукор - 400 грам;
- горілка - 1 літр;
- вода - 0,5 літра;
- ванільний цукор - 30 грам;
- лимон - 2 штуки;
- кориця - 3 грама;
- гвоздика - 8 штук.
1. Змішати в каструлі воду з цукром (ванільним і звичайним), довести свесь до кипіння, потім проварити 3-5 хвилин, знімаючи піну.Отриманий цукровий сироп охолодити до кімнатної температури.
2. Зняти з лимонів цедру (верхню жовту частину шкірки) і дрібно натерти її на тертці. Дуже важливо не зачепити білу гірку м'якоть, інакше готова домашня настоянка з винограду буде гірчити.
3. Змішати цедру, гвоздику і корицю. Залити суміш горілкою, щільно закрити кришкою і витримувати при кімнатній температурі 3-4 години.
4. Наповнити ємності для настоювання помитий і висушеним виноградом. З ароматизованої горілки прибрати корицю.
5. Залити виноград горілкою і герметично закрити кришкою.
6. Поставити банку на 2-3 місяці в темне приміщення з температурою 18-30 ° C.
7. Профильтровать напій через марлю і вату, потім розлити в пляшки для зберігання і герметично закрити пробками. В темному прохолодному місці виноградна настоянка може зберігатися більше року. Фортеця - 20-25 градусів.
Немає коментарів:
Дописати коментар