пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

очистка самогону харчової та каустичною содою



сода в самогон
Для поліпшення якості свого продукту самогонники використовують будь-які доступні їм способи очищення від шкідливих домішок.Найбільш популярними стали сода і марганцівка.При правильному підході у використанні цих речовин є сенс. Ми розглянемо, як очистити самогон содою (окремо або разом з марганцівкою і лугом), щоб при бажанні ви могли повторити цей процес у себе вдома.

Чим менше фортеця самогону, тим краще він піддається очищенню.Тому спочатку раджу розбавити напій до потрібної фортеці, наприклад, до 40 градусів, і тільки потім чистити.
Технологія содової очистки:
1. Соду з розрахунку 10 грам на 1 літр самогону розвести в приблизно такій же кількості води для отримання концентрованого розчину.Наприклад, для очистки 10 літрів самогону знадобиться 100 грам соди і 100 мл води.
2. Влити содовий розчин в самогон.
3. Закрити банку кришкою і добре збовтати.
4. Наполягати 30-40 хвилин.
5. Ще раз збовтати і поставити банку в темне місце на 12-14 годин.
6. Злити самогон з осаду і профільтрувати його через вату або деревне вугілля.

Очищення содою, марганцівкою і лугом

Комбінований метод, що добре зарекомендував себе. Марганцівка прибирає сивушні масла, харчова сода - оцтову кислоту, луг (каустична сода) - інші шкідливі домішки. При правильному підході ці три речовини не заважають один одному. В результаті на всю очистку йде менше часу, якість стає краще, і у самогону пропадає неприємний запах .Якщо лугу у вас немає, тоді можна обмежитися харчовою содою і марганцівкою.
Послідовність дій:
1. Розвести в склянці води марганцівку з розрахунку 1,5 грама на 1 літр самогону.
2. Зробити содовий розчин згідно 1-го пункту попереднього методу.
3. Влити в самогон розчин харчової соди, перемішати, додати марганцівку.
4. Наполягати 20-30 хвилин.
5. Розвести луг з водою в рівних пропорціях з розрахунку лугу 2 грами на 1 літр самогону. При цьому важливо залити луг, а не додавати її в воду.
6. Закрити самогон кришкою і поставити в темне місце на 12-14 годин (до появи осаду на дні банки).
7. Профильтровать напій через вату або вугілля.
Увага! Після очистки раджу робити другу перегонку самогону . Це дуже актуально у випадку використання марганцівки, яка при взаємодії з етиловим спиртом виділяє ряд шкідливих речовин (гідроксид калію, оксид марганцю та ін.). Пити самогон без перегонки із залишками соди і продуктів розпаду марганцю небезпечно.

Немає коментарів:

Дописати коментар