Рецепт суничного вина
Нам підходять будь-які садові і дикорослі (лісові) сорти. Вино з лісової суниці виходить дуже ароматним, але не настільки солодким і міцним як з культурних ягід. Цукор додавати обов'язково, так як у суниці висока кислотність, яку треба чимось нівелювати. Сама технологія нагадуєприготування вина з полуниці . Невеликі відмінності є в пропорціях інгредієнтів і одному додатковому етапі.
Спочатку зібрану суницю ретельно перебирають, позбавляючись від підгнилих та ягід з цвіллю. Потім очищені ягоди миють в теплій воді.Якщо цього не зробити, то в готовому вині може з'явитися земляний присмак. Також раджу не забувати про стерильність всіх використовуються інструментів і ємностей, інакше дикі дріжджі і патогенні бактерії швидко перетворять вино в брагу, безповоротно зіпсувавши напій.
Склад:
- ягоди суниці - 4 кг;
- вода- 3 літри;
- цукор - 2,5 кг;
- немитий родзинки - 100 грам.
Приготування суничного вина
1. Стиглу очищену і помиту суницю розчавити дерев'яною качалкою або руками. Повинна вийти однорідна маса.2. Змішати в каструлі цукор і воду. Закип'ятити, проварити 3-5 хвилин на невеликому вогні, видаляючи піну з поверхні. Сироп вважається готовим, якщо піна більше не з'являється.
3. Охолодити сироп до 25-30 ° C.
4. В бродильної ємності (бутильов або банці) змішати суничну м'якоть і цукровий сироп. Додати немитий родзинки, який виконуватиме функцію природних дріжджів. Ємність заповнювати не більше ніж на 80% об'єму, щоб залишилося місце для вуглекислого газу і піни.
5. Перев'язати шийку марлею. Поставити бутель в темне тепле (16-25 ° C) місце на 3-5 днів. Кожен день перемішувати сусло дерев'яною паличкою або струшувати вміст ємності.
6. При появі ознак бродіння (піна, шипіння і легкий кислуватий запах) злити рідку частину через трубочку. М'якоть віджати через марлю.
7. Змішати в ємності для бродіння злитий з осаду і віджатий з мезги соки. Встановити гідрозатвор або медичну рукавичку з невеликою дірочкою в пальці.
8. Поставити бутель на 30-50 днів у темне місце з температурою 18-23 ° C.
9. Після закінчення бродіння (сусло світлішає, на дні з'являється осад, водяний затвор не пускає бульки або рукавичка здувається) злити молоде вино з суниці через тоненьку трубочку, намагаючись не зачепити осад.
10. Спробувати вино на смак. При бажанні додати цукор. Так як бродіння вже закінчилося, то доданий на цьому етапі цукор не будуть перероблятися в спирт, а лише збільшить солодкість напою.
11. Розлити вино в пляшки для зберігання (бажано з темного скла) і щільно закрити пробками.
12. Перемістити пляшки на 50-70 днів в підвал або холодильник для витримування. Важливо підтримувати стабільну температуру 8-12 ° C.Після цього можна приступати до дегустації.
Фортеця готового домашнього вина з суниці - 13-16 градусів. Термін зберігання в темному прохолодному місці - 9-12 місяців.
Немає коментарів:
Дописати коментар