Рецепти браги з черешні на штучних і диких дріжджах
У самогонників період дозрівання черешні відповідальна пора, коли потрібно встигнути зробити якомога більше самогону з цієї солодкої ягоди. Тим, хто тільки починає своє знайомство з фруктовими дистилятами, раджу ознайомитися з технологією приготування самогону з черешні. Я розповім про два кращих рецептах.
Для браги можна використовувати будь-які сорти черешні, але найкращі результати виходять з солодких соковитих ягід.Чим вища цукристість плодів, тим більшим буде вихід самогону. Тому брагу з дикої черешні краще робити по другому рецепту, додаючи цукор і дріжджі. При цьому характерний аромат збережеться.
Черешневий самогон без дріжджів і цукру
Виходить натуральний продукт без сторонніх добавок. Щоб зберегти природні дріжджі черешню збирають в суху сонячну погоду і не миють.Недолік цього рецепта - низький вихід готового самогону через невисоку цукристості ягід.Склад:
- черешня - 6 кг;
- вода - 2 літри.
1. Зібрану немиту черешню очистити від плодоніжок та листя.
2. Истолочь ягоди до отримання однорідної рідоти. Дуже важливо розчавити кожну ягідку.
3. Перев'язати горлечко ємності марлею і залишити на 2-3 дні в теплому місці.
4. Після початку бродіння (на поверхні з'явиться піна і буде чутно шипіння) перелити рідину в бродильну ємність, додати воду і добре перемішати.
5. На горлечко встановити гідрозатвор, а саму ємність перенести в темне тепле місце (оптимальна температура 26-31 ° C). Через 14-20 днів брага з черешні буде готова до перегонки. Вона перестане бродити, посвітлішає і стане несолодкої на смак.
6. Процідити брагу через марлю, щоб відокремити від рідкої частини кісточки і м'якоть, які можуть пригоріти при перегонці.
7. Перегнати очищену брагу на самогонному апараті, розділяючи дистилят на фракції. Для поліпшення якості рекомендую зробитиповторну перегонку .
Вихід першої дистиляції - 700-800 мл черешневого самогону міцністю 35-37 градусів, після другої перегонки залишається 300-350 мл фортецею 53-56%.
Розбавивши дистилят до 40-45 градусів, ви отримаєте напій з оригінальним деревно-фруктовим ароматом і легким мигдальним післясмаком, яке дають кісточки. Якщо мигдальний присмак вам не подобається, тоді на другому етапі потрібно видалити кісточки з браги.
Цукрова брага з черешні з дріжджами
Напій, що нагадує смак Кіршвассер - німецької вишневої горілки , рецепт якої я публікував раніше.Склад:
- черешня - 10 кг;
- цукор - 2,5 кг;
- вода - 12 літрів;
- дріжджі - 60 грам сухих або 300 грам пресованих.
1. перем'яти ягоди, отриману масу додати в ємність для бродіння.
2. Розвести дріжджі згідно інструкції.
3. Додати до перемятих черешням цукор і розведені дріжджі.
4. Добре перемішати, встановити водяний затвор і поставити ємність в темне місце з температурою 26-31 ° C.
5. Через 7-12 днів, коли бродіння закінчиться, перегнати брагу на самогонний апарат.
Вихід - 3-4 літра ароматного самогону з черешень з мигдальним присмаком фортецею 40 градусів. Як і в першому рецепті щоб прибрати мигдальний присмак потрібно робити брагу без кісточок. Процес трудомісткий, але іншого виходу немає.
Немає коментарів:
Дописати коментар