Рецепт аличевого самогону
В приготуванні самогону та домашнього вина з аличі є багато спільних моментів. При достатній кількості плодів раджу зробити обидва цих напою.
Склад:
стигла алича - 10 кг;
цукор - 2 кг;
вода - 10 літрів.
Додавати цукор потрібно обов'язково, так як цукристість навіть стиглих ягід аличі дуже низька - всього 4-5%. На природною фруктозі вихід виходить дуже низьким (до 0,5 літра самогону на 10 кг аличі).
Технологія приготування браги:
1. З немитою аличі видалити кісточки. Процес дуже трудомісткий, але якщо поставити м'якоть на бродіння разом з кісточками, готовий самогон може гірчити. Залишаючи кісточки, ви дієте на свій страх і ризик. Згодом намагайтеся їх не роздавати.
2. М'якоть разом з шкіркою подрібнити до стану однорідної кашки.Найпростіше це зробити м'ясорубкою або дрилем з металевим прутом на кінці.
3. Розвести в 1 літрі води 0,5 кг цукру, додати отриманий сироп в жижу, добре перемішати.
4. Перев'язати горлечко ємності з аличевого м'якоттю марлею і на 1-2 дні поставити в тепле темне місце. На даному етапі ми активізуємо натуральні дріжджі, які знаходяться на поверхні ягід.
Якщо на третій день бродіння немає, то щоб не зіпсувати продукти доведеться додати штучні дріжджі (150 грам пресованих або 30 грам сухих). Дріжджі можна додати відразу на третьому етапі, тоді процес бродіння піде активніше. Просто вважається, що фруктові браги правильно робити на натуральних дріжджах, хоча різниці в смаку я не помічав.
5. При появі піни, шипіння та кислуватого запаху перелити суміш в ємність для бродіння.
6. Розвести в 3-х літрах води 1,5 кг цукру. Влити сироп в брагу з аличі, потім добре перемішати.
7. Додати решту воду (6 літрів) і ще раз перемішати.
8. Встановити на ємність гідрозатвор. Бродіння на натуральних дріжджах йде повільно, тому без водяного затвора брага може скиснути.
9. Поставити ємність в темне місце з температурою 20-28 ° C. Залежно від активності дріжджів та температурного режиму бродіння може тривати від 15 до 45 днів. Переживати не варто, під гідрозатворів брага не зіпсується.
10. Готову аличевого брагу злити з осаду (щоб не пригоріла) і перегнати на самогонному апараті будь-якої конструкції, розділяючи весь вихід на фракції. Детальніше про це можна дізнатися з матеріалу про подвійної дистиляції самогону .
Вихід після першої перегонки - 2,5-3 літри самогону з аличі фортецею 40 градусів. У напою характерний аромат і приємний м'який смак.
Склад:
стигла алича - 10 кг;
цукор - 2 кг;
вода - 10 літрів.
Додавати цукор потрібно обов'язково, так як цукристість навіть стиглих ягід аличі дуже низька - всього 4-5%. На природною фруктозі вихід виходить дуже низьким (до 0,5 літра самогону на 10 кг аличі).
Технологія приготування браги:
1. З немитою аличі видалити кісточки. Процес дуже трудомісткий, але якщо поставити м'якоть на бродіння разом з кісточками, готовий самогон може гірчити. Залишаючи кісточки, ви дієте на свій страх і ризик. Згодом намагайтеся їх не роздавати.
2. М'якоть разом з шкіркою подрібнити до стану однорідної кашки.Найпростіше це зробити м'ясорубкою або дрилем з металевим прутом на кінці.
3. Розвести в 1 літрі води 0,5 кг цукру, додати отриманий сироп в жижу, добре перемішати.
4. Перев'язати горлечко ємності з аличевого м'якоттю марлею і на 1-2 дні поставити в тепле темне місце. На даному етапі ми активізуємо натуральні дріжджі, які знаходяться на поверхні ягід.
Якщо на третій день бродіння немає, то щоб не зіпсувати продукти доведеться додати штучні дріжджі (150 грам пресованих або 30 грам сухих). Дріжджі можна додати відразу на третьому етапі, тоді процес бродіння піде активніше. Просто вважається, що фруктові браги правильно робити на натуральних дріжджах, хоча різниці в смаку я не помічав.
5. При появі піни, шипіння та кислуватого запаху перелити суміш в ємність для бродіння.
6. Розвести в 3-х літрах води 1,5 кг цукру. Влити сироп в брагу з аличі, потім добре перемішати.
7. Додати решту воду (6 літрів) і ще раз перемішати.
8. Встановити на ємність гідрозатвор. Бродіння на натуральних дріжджах йде повільно, тому без водяного затвора брага може скиснути.
9. Поставити ємність в темне місце з температурою 20-28 ° C. Залежно від активності дріжджів та температурного режиму бродіння може тривати від 15 до 45 днів. Переживати не варто, під гідрозатворів брага не зіпсується.
10. Готову аличевого брагу злити з осаду (щоб не пригоріла) і перегнати на самогонному апараті будь-якої конструкції, розділяючи весь вихід на фракції. Детальніше про це можна дізнатися з матеріалу про подвійної дистиляції самогону .
Вихід після першої перегонки - 2,5-3 літри самогону з аличі фортецею 40 градусів. У напою характерний аромат і приємний м'який смак.
Немає коментарів:
Дописати коментар