пʼятницю, 12 вересня 2014 р.

Рецепт домашньої лимонної горілки один з найбільш і під силу навіть початківцям кулінарам. В результаті виходить натуральне спиртне зі смаком і запахом лимона.Цей напій прийнято вживати в інтелігентних колах, також їм пригощають жінок.

Склад:
  • лимон - 2 штуки;
  • цукор - 3 столові ложки;
  • горілка - 1 літр.
Технологія приготування:
1. Два лимона середньої величини ошпарити окропом, потім прополоскати в теплій воді. Так ви Спаситель від воску, яким покривають цитрусові для збільшення терміну зберігання. Крім того ошпаріваніе допомагає зробити шкірку лимона м'якше, потім його простіше чистити.
2. Тонким шаром зняти цедру. Дуже важливо не зачепити білу частину шкірки, оскільки вона віддає гіркотою, псує смак напою.
3. З очищених лимонів вичавити сік.
4. Засипати цедру в банку і влити туди лимонний сік.
5. До соку і цедру всипати 2-3 столові ложки цукрового піску і додати горілку. Пропорції горілки можна змінювати в залежності від того, наскільки міцний напій ви бажаєте отримати.
6. Напій щільно закрити кришкою і поставити на 1-2 дні в тепле місце для настоювання.
7. На заключному етапі лимонну горілку фільтрують, розливають в пляшки і охолоджують. Після цього вона готова до вживання.
Напій підходить для самих різних урочистостей. Перед подачею на стіл раджу розлити його в красиві пляшки. Красивий жовтуватий колір, що нагадує домашній лікер лимончелло , заінтригує гостей.
домашня лимонна горілка
подавати охолодженої
Хоча зараз горілку з лимоном можна придбати в магазинах, але краще готувати її самостійно, так як виробники замість лимонів використовують хімічні добавки, які замінять його смак. Нешкідливість цих напоїв сумнівна.

Немає коментарів:

Дописати коментар