понеділок, 22 вересня 2014 р.

Приготування браги зі слив в домашніх умовах



самогон із сливи
Досвідчені самогонники знають, що сливи є відмінним сировиною для браги. У готового напою виходить не тільки відмінний смак, але і приємний аромат, якого немає в більшості інших видів самогону. Сьогодні ми поговоримо про те, як зробити брагу з слив в домашніх умовах. Рецепт дуже простий, але перед приготуванням слід ознайомитися з деякими нюансами.

Для браги зі слив ми будемо використовувати такі інгредієнти:
  • стиглі плоди сливи - 12 кг;
  • цукор-пісок - 1,5 кг;
  • вода - 10 л;
  • дріжджі - 100 г.
Технологія:
1. Зливи очистити від кісточок і розім'яти до отримання однорідної кашки. У багатьох рецептах рекомендують не видаляти кісточки. Однак я все-таки раджу від них позбутися, оскільки в іншому випадку готовий самогон може трохи гірчити або неприємно пахнути.
В ідеальному варіанті також потрібно видаляти і шкурки, залишаючи для браги тільки саму м'якоть. Справа в тому, що під час перегонки шкурки часто підгоряють, погіршуючи смак самогону. Але витяг м'якоті дуже трудомісткий процес, тому щоб уникнути ексцесів ми просто профільтруем готову брагу через марлю, що набагато простіше.
2. В окремому посуді розчинити цукор в невеликій кількості води і додати отриманий сироп в ємність зі сливової рідиною.
3. Розвести дріжджі в теплій воді (оптимальна температура 30 ° C), влити їх у майбутню брагу, і ретельно перемішати всі інгредієнти.
4. Додати воду. Хоча в рецепті говоритися про 10 л, але це приблизна кількість. Ваше завдання - довести брагу до рідкої консистенції (спочатку вона буде дуже густий). Зазвичай для цього потрібно 8-9 літрів води.
5. Поставити ємність зі сливової брагою в тепле місце. Процес бродіння триває 7-10 днів.
6. На наступному етапі готову брагу слід профільтрувати. Для цього її через марлю переливають в ємність для перегонки, намагаючись не збовтувати осад на дні, який нам не потрібен.
7. Щоб отримати якісний самогон зі слив брагу рекомендується переганяти два рази, користуючись класичним методом і звичайним самогонним апаратом.
Якщо ж вам подобається самогон без дріжджів, тоді раджу звернути увагу на рецепт домашньої сливовиці - національного спиртного напою балканських країн. Однак самі плоди повинні бути стиглими і дуже солодкими, інакше бродіння ви так і не побачите.

Немає коментарів:

Дописати коментар