понеділок, 22 вересня 2014 р.

Рецепти квасу:

1. 3-х літрову банку заповнити на 1/3 промитим вівсом (звичайнісіньким). Насипати туди ж 5 столових ложок цукру і 5 ягідок родзинок (ізюм за бажанням, можна і без нього). Залити холодною кип'яченою водою повний глечик і залишити дня на 2.

Усе!!! Перший квас буде темнуватий і пахнути вівсом. Його можна вже пити, а можна злити, залити той же овес нової водою і знову додати цукор або мед. Далі квас буде мати приємний колір (зеленувато-бірюзово-білий, тобто не передати словами!) І пузиритися, як газована вода! У міру того, як квас буде зникати в надрах вашого організму, необхідно додавати воду і цукор (мед). Овес додавати вже не треба. Такий закваски вистачає на 1-1,5 місяця. Якщо квас випивається не так швидко, то зберігати закваску можна в холодильнику. Прекрасний літній напій! Смачного!

2. У трилітрову банку налити на палець закваски житній (яка для хліба без дріжджового), 5 ст. ложок цукру - налити літр джерельної води. У каструльці заварити трави, остудити і залити в банку. Далі 2-3 ст. ложки цукру на сковорідці карамелізований (домогтися дуже темного кольору) розбавити водичкою - і в банку для кольору. В кінці додати сильно підсмажені житні сухарики, і 1 столову ложку лимонного соку - готово! Зав'язати банку дихаючої тканиною і поставити на сонце. Через добу процідити - смачний хлібний квас готовий.

3. Сільський житній білий квас готують так: перемішується просто свіже житнє борошно і вода до ступеня густоти сметани. Всього такої суміші повинно вийти півлітра. Кладемо туди ж 2 столові ложки цукру, а краще меду. І все. Без усяких дріжджів, тому що в борошні все необхідне присутнє. Можна для швидкого зброджування покласти щіпку ізюму (світлого), але потім родзинки витягніть, коли все буде готово. Фактично, це ми готуємо закваску - як на хліб. Якщо закваска вже є - то в квас її і додаємо. Тоді квас відразу буде не молодий, а зрілий.

Хлібний дріжджовий напій

Класичний рецепт. За смаком нагадує квас, але зробити його набагато простіше.
Склад:
  • черствий хліб (сухарики) - 300 грам;
  • вода - 0,5 літра;
  • пресовані дріжджі - 150 грам.
Приготування:
1. Залити хліб теплою кип'яченою водою і настоювати 6-8 годин.
2. Підігріти суміш на плиті до 70 ° C, потім процідити через сито або марлю, охолодити до 25-28 ° C.
3. Додати дріжджі і настоювати в темному теплому місці 6-8 годин.
4. Перед вживанням охолодити.
хлібний дріжджовий напій
хлібний рецепт

Дитячий дріжджовий напій

Оригінальний рецепт, за яким в СРСР готували дріжджові напої вихованцям дитячих садків. Старше покоління ще пам'ятає їх смак.
Склад однієї порції:
  • тепла кип'ячена вода - 100 мл;
  • хлібопекарські пресовані дріжджі - 10 грам;
  • цукор - 10 грам.
Приготування:
1. Розтерти в склянці цукор з дріжджами.
2. Додати теплу воду (25-29 ° C) і добре перемішати.
3. Поставити на 45-60 хвилин в темне тепле місце. Потрібно стежити, щоб напій не перебродить. Якщо бродіння дуже інтенсивне (інтенсивне шипіння і з'являється багато піни), слід переходити до наступного етапу вже через 20-30 хвилин.
4. Охолодити і дати випити дитині.
рецепт дитячого дріжджового напою
радянський варіант для дітей
Увага! Рекомендована добова норма дріжджового напою для дітей - 100 мл, перевищувати її не варто.

Дріжджовий напій з медом і лимоном

За запевненням лікарів цей напій зміцнює імунітет, допомагає при перевтомі, стимулює нервову систему і підвищує працездатність. Крім того виходить дуже смачно.
Інгредієнти:
  • міцний чорний (зелений) чай - 1 склянка;
  • мед - 1 столова ложка;
  • хлібопекарські пресовані дріжджі - 50 грам;
  • лимон - 1 половинка.
Приготування:
1. Насипати дріжджі в чашку, залити гарячим (70-80 ° C) чаєм. Дріжджі відразу загинуть. Так і потрібно, в цьому рецепті вони не повинні бродити.
2. Додати мед і добре перемішати.
3. Вичавити сік половинки лимона.
4. Приймати протягом 7-10 днів раз на добу за 30-40 хвилин до їди.
дріжджовий напій з медом
для зміцнення імунітету
Загибла дріжджова клітина сприяє обміну речовин в організмі, регулюючи засвоєння вітамінів і мікроелементів.

Немає коментарів:

Дописати коментар