суботу, 7 січня 2017 р.

Як приготувати домашній плавлений сир?.                              
ПЛАВЛЕНИЙ сир у домашніх умовах приготувати дуже просто, а пофантазувавши, можна урізноманітнити рецептуру, орієнтуючись на власний смак.
Отже, потрібно взяти півкілограму кисломолочного сиру, півлітра молока, дві столові ложки вершкового масла, половину чайної ложки соди, сіль та приправи — кому як подобається.
Сир необхідно ретельно розім’яти виделкою або протерти крізь сито. Полегшить роботу блендер: чим однорідніша буде маса, тим ніжнішим вийде продукт. У розтертий сир додати соду і ще раз добре розмішати. Затим влити молоко і знову ретельно перемішати.
Перекласти все в чистий посуд, поставити на маленький вогонь і постійно помішувати. Коли маса в каструлі почне плавитися, додати сіль — приблизно половину чайної ложки.
Не доводячи до кипіння, покласти вершкове масло, спеції: часник, сухі трави, кріп. Любителі гострого можуть всипати чорного перцю або мелену суміш перців. Важливо все ретельно перемішати. Коли консистенція стане гладенькою і однорідною, каструлю знімають із вогню.
Гарячу масу виливають у форму. Дають якийсь час охолонути при кімнатній температурі, потім накривають кришкою і ставлять у холодильник на годину-дві.

Рецепт домашнього сиру. 
 складові: 
1 літр молока 
1 ст.л.солі 200-300 г сметани
3 яйця

 приготування:
 Молоко ставимо кип’ятити, посолити його. В цей час збиваємо сметану з яйцями. Як молоко закипить, додаєте сметанну суміш і помішуючи кип’ятіть близько 5 хв. Як тільки маса відокремиться від сироватки, відкидаємо цю масу на ситечко. (Якщо немає капронового сита, можна використовувати марлю). Даємо повністю стекти рідині. Через кілька годин можна їсти! Якщо додати трохи куркуми, то сир стане жовтого кольору. Можна так само поекспериментувати з додаванням пряних трав (наприклад, кропу або петрушки) і меншою кількістю солі. А щоб вийшли дірочки в сирі, потрібно додати соди.

Немає коментарів:

Дописати коментар