неділю, 1 березня 2015 р.


спеції для глінтвейнуЯк правильно вибрати приправи і спеції?  Існують сотні варіантів Приготування глінтвейну. Смак напою залежить від обраного вина і супутніх добавок:прибрехавши, спецій, підсолоджувачів. Правильна їх комбінація прирівнюється до вищої кулінарної майстерності, але знаючи властивості кожної спеції, будь-який бажаючий може зробити відмінне гаряче вино.
У глінтвейн краще не додавати мелені спеції (за винятком імбиру), оскільки вони роблять напій мутним, псуючи його естетичний вигляд. В одній порції напою вкрай рідко одночасно використовуються більше 4-5 спецій. Перенасиченість прянощами псує смак, також багато з них мають протилежними властивостями. Початківцям кулінарам рекомендую купувати спеціальні набори спецій для глінтвейну, які добре збалансовані. Спробувавши кілька варіантів, ви знайдете для себе оптимальний. Класична технологія приготування глінтвейну обговорювалася окремо.
Вибір вина. Підходять будь дешеві сухі або напівсолодкі вина. Від кріплених (міцніше 12%) і десертних видів краще відмовитися, оскільки на їх основі напій може вийти занадто солодким або буде разити спиртом.
Традиційно глінтвейн готують з червоних виноградних вин, які вважаються корисніше. Для легких холодних глінтвейнів більше підходять білі вина. Але в процесі нагрівання вони кислі, тому вимагають обов'язкового додавання підсолоджувачів.
Приправи:
Свіжі фрукти і ягоди. Зраджують глінтвейну неповторний аромат з легкими смаковими нотками. У гаряче вино додають апельсини, лимони, мандарини, грейпфрути яблука і груші. У деяких рецептах використовуються ягоди полуниці, суниці або малини.
Сухофрукти. Родзинки, курага, чорнослив, інжир, фініки вносять пікантні нотки і стимулюють роботу імунної системи. Краще не використовувати в одній порції напою більше двох видів сухофруктів, так як вони перебивають смак один одного.
Мед і цукор. Регулюють солодкість. Крім того мед зміцнює імунітет і знімає запалення горла, але його потрібно додавати у вже готовий теплий глінтвейн, оскільки в гарячому напої корисні речовини швидко руйнуються. Цукор насичує організм енергією за рахунок глюкози і стимулює вироблення серотоніну - гормону радості.
Спеції:
Кориця. Обов'язкова складова. Відрізняється пряним ароматом і приємним солодким смаком. У глінтвейн краще використовувати палички, оскільки мелена кориця втрачає частину ароматичних властивостей і часто містить шкідливі хімічні добавки. .
Перець (червоний, чорний, Запашний). Червоний перець вікорістовується для Приготування глінтвейну з білого вина, ВІН зраджує завершеності Загальної смакової композіції напою. Чорний перець хороший антисептик, ВІН входити до складу червоного глінтвейну від застуд . Через Занадто сильного аромату Запашний (ямайській) перець вікорістовується Вкрай Рідко, у Деяк випадка его додаються Тільки досвідчені кулінарі, Які разработали свои Унікальні рецепти. 
фото імбіру
Імбір можна додавати Меленим
сухий лавровий лист
З лавровий лист головне НЕ переборщити

Немає коментарів:

Дописати коментар