Молоко можна перевірити так. Якщо його крапля у склянці води не
розпливеться, а осяде на дно, значить високоякісне.
Щоб молоко
довше не прокисло, у нього треба покласти промитий і просушений листок хріну.
Молоко не
стіче, якщо перед кип’ятінням краї каструлі змазати жиром.
Щоб молоко,
яке зберігалось якийсь час не в холодильнику, не зсілося, перед кип’ятінням у
нього треба додати 1-2 чайні ложки цукру.
Маленький
секрет: щоб призначене на кисляк молоко не дало сироватки, до третини
кип’яченого додайте дві третини сирого.
Кислий
вийшов сир? Не проблема. Змішайте його з такою ж кількістю свіжого молока,
залиште на годину, а потім відкиньте на марлю, покладену в друшляк, і дайте
молоку стекти.
Молочні
продукти дуже вбирають сторонні запахи, тому їх треба зберігати в закритій
ємності.
Немає коментарів:
Дописати коментар