середа, 21 травня 2014 р.

 Молоко можна перевірити так. Якщо його крапля у склянці води не розпливеться, а осяде на дно, значить високоякісне.
Щоб молоко довше не прокисло, у нього треба покласти промитий і просушений листок хріну.
Молоко не стіче, якщо перед кип’ятінням краї каструлі змазати жиром.
Щоб молоко, яке зберігалось якийсь час не в холодильнику, не зсілося, перед кип’ятінням у нього треба додати 1-2 чайні ложки цукру.
Маленький секрет: щоб призначене на кисляк молоко не дало сироватки, до третини кип’яченого додайте дві третини сирого.
Кислий вийшов сир? Не проблема. Змішайте його з такою ж кількістю свіжого молока, залиште на годину, а потім відкиньте на марлю, покладену в друшляк, і дайте молоку стекти.
Молочні продукти дуже вбирають сторонні запахи, тому їх треба зберігати в закритій ємності.

Немає коментарів:

Дописати коментар