Визначаємо щільність Ґрунту
Рослини, висаджені в щільний ґрунт, погано ростуть,
іноді їхнє коріння навіть задихається від нестачі повітря. Особливо не
комфортно на таких ділянках коренеплодам: морква виростає потворна, коренева
петрушка розгалужується... Отож треба знати показники щільності ґрунту на
городі. Іноді зробити його пухкішим допомагає внесення органіки, а іноді
потрібен торф.
Щільність
ґрунту можна визначити самотужки. Слід узяти будь-яку ємність і зважити на
вагах із точністю до грама. Затим у неї насипають ґрунт з орного шару,
ущільнюючи постукуванням об долоню. Заповнену ємність ставлять на ніч у духовку
(80-100ОС) для випаровування вологи. Після того, як посуд із ґрунтом
прохолоне, знову зважують і одержаний результат (без ваги тари) ділять на об’єм
посудини (у кубічних сантиметрах).
За щільності
понад 1,5 г на кубічний сантиметр слід один раз на три роки вносити до 20 кг
торфу, можна використати тирсу, інші «розпушувачі» на квадратний метр городу.
За щільності до 1,5 г торф додають лише раз на п’ять років у кількості 10-15 кг
на квадратний метр.
Немає коментарів:
Дописати коментар