суботу, 24 лютого 2018 р.

Перлова каша- це наша краса. З її допомогою можна знизити вагу.
Дієтологи радять вживати перловку тим, хто бажає розлучитися із зайвими кілограмами, адже ситна каша містить речовини, що перешкоджають відкладенню жиру і велика кількість клітковини, яка виводить з організму токсини і шлаки.

1 Харчо з перловою-продукти:
1. Яловичина - 300 гр.
2. Перлова крупа - 0,5 склянки
3. Часник - 2-3 зубчиків
4. Селера - 50 Грам
5. Морква - 1 шт.
6. Картопля - 1 шт.
7. Цибуля - 1 шт.
8. Ткемалі - 1 ст. ложка
9. Огірки - 2-3 шт.
10. Спеції - за смаком

Як приготувати харчо з перловою:
Варимо бульйон. У бульйон додайте лаврушку, цибулю.
Поріжте селер, морквину, картоплю, додайте в бульйон.
Через 20 хвилин додаємо часник подрібнений і перловку, попередньо злив воду.
На маленькому вогні нехай все вариться близько години.
Тим часом, робимо зажарку: цибуля обсмажуємо в маслі, додаємо ткемалі.
Трьом огірки та тертці і теж додаємо до зажарки. А також пару ложок води.
Заправку додаємо в суп, даємо ще поваритися хвилин 10.
Готове харчо з перловкою подаємо з зеленню, можна сметани додати.

2 Плов з перлови з м'ясом-продукти:

1. Яловичина м'якоть - 500 гр.
2. Перловка - 1 стакан
3. Цибуля ріпчаста - 2 шт.
4. Морква - 1 шт.
5. Паста томатна - 1 ст. ложка
6. Перець гострий стручковий - 1 шт.
7. Часник головка - 1 шт.
8. Олія - ​​70 мл.
9. Зіра - 1 ч. Ложка
10. Барбарис - 1 ст. ложка
11. Паприка мелена - 1 ч. Ложка
12. Сіль - за смаком

Як приготувати плов з перловки з м'ясом:
М'ясо очищаємо від жил і плівочок, промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями, морква ріжемо брусками.
У казан наливаємо масло і гарненько його нагріваємо.
Викладаємо нарізане м'ясо і смажимо до рум'яної скоринки, потім додаємо цибулю і продовжуємо смажити.
Коли цибуля стане золотистого кольору, додаємо моркву і смажимо її до м'якості.
Тепер додаємо зіру і томатну пасту, перемішуємо все, смажимо пару хвилин.
Потім всипаємо паприку і барбарис, кладемо в казан гострий перчик і очищену від лушпиння головку часнику.
Тепер наливаємо в казан гарячу воду так, щоб вона піднімалася над м'ясом приблизно на 1,5-2 сантиметри.
Коли рідина закипить, солимо її, накриваємо казан кришкою і тушкуємо все 40 хвилин.
Перлову крупу добре промиваємо і викладаємо на рушник, щоб вона висохла. Тепер викладаємо перловку на розігріту сковороду і обсмажуємо її пару хвилин без додавання масла, поки вона не дасть приємний горіховий аромат.
Обсмажену перлову викладаємо в казан, рівномірно розподіляємо і заливаємо окропом, він повинен підніматися нам крупою на 2 сантиметри.
Коли рідина закипить, робимо найменший вогонь, прикриваємо казан кришкою і готуємо плов хвилин 40-45.
Коли крупа розвариться, а рідина повністю випарується, знімаємо плов з вогню і перемішуємо його. Розкладаємо по тарілочках готову страву і подаємо до столу.

3 Перлова з грибами в горщику-продукти:

1. Перлова крупа - 1 склянка
2. Печериці - 150 гр.
3. Сіль - за смаком
4. Олія - ​​за смаком (для смаження)
5. Вода - за смаком
Як приготувати перлову з грибами в горщику:
1. Перлоу крупу ретельно промиваємо до прозорості води.
2. Потім злегка обсмажити на олії, щоб перловка трохи підрум'яниться.
3. нарізаємо печериці і додаємо їх в сковороду до перловки. Продовжуємо смажити 6-8 хвилин.
4. Викладаємо обсмажену перловку з печерицями в горщик (горщики) і заливаємо окропом, щоб вода була на 2 пальці вище рівня перловки. Солимо і додаємо лавровий лист.
5. Накриваємо горщики кришками і відправляємо в духовку. Запікаємо перловку з грибами при температурі 200-220 градусів до закипання, потім зменшуємо вогонь до 180 градусів і залишаємо на 60-80 хвилин. Перловка повинна стати м'якою і увібрати в себе всю рідину.

4 Котлети з перлови-продукти:

1. Перлова крупа варена - 2 склянки
2. Цибулина - 1 шт. (Велика або 2 невеликих)
3. Сіль - 1-2 пучок
4. Перець чорний мелений - 1 щіпка
5. Борошно - 2-3 ст. ложок (для панірування)
6. Олія - ​​3-4 ст. ложок (для смаження)

Як приготувати котлети з перлови:
1. Щоб приготувати котлети з перлови, потрібно заздалегідь зварити крупу в співвідношенні 1: 2 з водою, трохи остудити. Відмінно підійде вчорашня каша.
2. У чашу блендера кладемо цибулю. Подрібнюємо. Чи не дрібнити цибулю занадто.
3. До цибулі додаємо перлову кашу. Подрібнюємо.
4. Готово. Структура в'язка, тому яйця не потрібні для зв'язки.
5. Перекладаємо в зручну тару, перчимо, солимо, перемішуємо.
6. Мокрими руками беремо по столовій ложці фаршу і катаємо кульки. Обвалюють у борошні. Надаємо форму котлет.
7. Смажимо на великий вогні на олії до рум'яної скоринки.
8. Смажимо з двох сторін, по 4-5 хвилин з кожного.
9. Котлети з перлови готові.

Немає коментарів:

Дописати коментар