четвер, 16 березня 2017 р.

Рецепт пломбір :




4 яйця  180-200 мл. молока.
200 гр. цукру. 
500 мл вершків 33%. 
 
 Відокремлюємо жовтки. Кип'ятимо і охолоджуємо молоко. Змішуємо з цукром і жовтками. Ставимо на вогонь і на повільному вогні постійно помішуючи доводимо суміш до загустіння. Вона стає по консистенції схожа на згущене молоко. Охолоджуємо. 
Збиваємо вершки до щільної маси. 

Змішуємо молочно-яєчно-цукрову суміш з вершками і ретельно перемішуємо. Виливаємо в форму для заморожування і ставимо в морозильну камеру. 
За ідеєю на цьому етапі можна закінчити. Але, тоді ми отримаємо багато дрібних крижинок, які будуть не дуже приємно хрустіти на зубах. Щоб цього не було, нам потрібно буде періодично діставати охолоджують морозиво з морозилки і перемішувати кожні 30 хвилин. Я перемішав 4 рази, потім мені набридло, але теж вийшло дуже добре.
Результат. 850 грам свіжого, справжнього натурального пломбіру.
Якщо розтопити плитку темного шоколаду, і додати в збиті вершки, то вийде шоколадний пломбір. Якщо додати пів банки вареного згущеного молока, то вийде крем-брюле.


Немає коментарів:

Дописати коментар