неділю, 26 лютого 2017 р.

Як приготувати домашній зефір?
кефір - 1 л;
сметана нежирна - 3/4 склянки;
цукор - 1 склянка;
желатин - 2 ст. л;
вода - 2 склянки;
ванільний цукор - 1/2 пакетика.

Спосіб приготування:
Желатин замочити в теплій воді на 30-40 хвилин, потім на повільному вогні, безупинно розмішуючи, довести до кипіння, зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури.
Кефір, сметану, звичайний і ванільний цукор перемішати і збивати віночком або міксером протягом 5-6 хвилин. Потім, продовжуючи збивати, тонкою цівкою ввести желатин і збивати ще 4-5 хвилин.
Отриману масу перекласти у форму і поставити в холодильник на 3-6 годин. Після застигання десерту зефір слід нарізати на порційні шматочки-брусочки. Замість ножа можна використовувати звичайні формочки для печива.

Немає коментарів:

Дописати коментар