середу, 30 листопада 2016 р.


Як приготувати замазку для тріщин в печі, п"єці, плиті.
.
ТРІЩИНИ в печі, грубці чи плиті готують із живиці та розтертої червоної глини (у пропорції 1:1) і невеликої кількості кухонної солі. Суміш просівають крізь густе сито і замішують на воді.
Перед замазуванням місця з тріщинами з допомогою щітки зволожують. Замазка має підсохнути днів зо два, потім пічку чи грубку протоплюють. Під впливом високої температури замазка стає тверда як камінь. Вона міцно скріплює матеріал, з якого вимурувана груба.
Замазка для вікон
Суху просіяну крейду насипте гіркою (як борошно для замісу), зробіть у центрі ямку і влийте натуральну оліфу. Усе це перемішайте і розімніть до утворення «тіста». Якщо липне, додайте ще крейди. Однорідна маса не повинна приставати до рук і має добре тягнутися. Правильно приготовлена замазка добре прилипає до скла і віконних рам. Хочете, щоб була білою, додайте трішки свинцевих або цинкових білил. Пропорції крейди і оліфи 8:2 (для одного кілограма — 800 і 200 грамів).

Немає коментарів:

Дописати коментар