Ваше блюдо вийде смачним і ароматним, якщо Ви будете знати, які прянощі підходять:
Для м'яса: червоний, чорний, запашний перець або
гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля, орегано.
Для птиці: чебрець, майоран, розмарин, шавлія,
чебрець, базилік.
Для риби: лавровий лист, білий перець, імбир,
запашний перець, цибулю, коріандр, перець чилі,
гірчиця, кріп, чебрець.
Для гриля: червоний перець, запашний перець,
кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх і
мускатний колір, кмин, імбир, перець чилі.
Для дичини: чебрець, материнка звичайна, запашний
перець, червоний перець, ялівець.
Для рагу: червоний перець, імбир, куркума, коріандр,
гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний
перець, мускатний горіх, гвоздика.
Для капусти: коріандр, фенхель, кумін,
насіння чорної гірчиці.
Для картоплі: коріандр, куркума і асафетида.
Для бобових: кумін, асафетида, імбир, перець,
м'ята лавандова і коріандр.
Для маринадів: лавровий лист, ялівець
(Ягоди додають в маринади при приготуванні
м'яса дичини та риби), гілки кропу з бутонами,
квітками або насінням.
Для фруктів, соків, компотів: кориця, гвоздика,
імбир, бадьян, кардамон.
Для паштетів: білий перець, кориця, імбир,
лавровий лист, гвоздика, кориця, бадьян, імбир,
кардамон.
Для випічки: гвоздика, кориця, бадьян, імбир,
кардамон, запашний перець, апельсинова цедра,
аніс, кунжут, мак, ваніль.
Для гарячого молока: кориця, кардамон, шафран.
Немає коментарів:
Дописати коментар