Рецепт рисового квасу
Для приготування напою рекомендуємо використовувати круглий рис (уникайте січки), а воду перед цим потрібно прокип’ятити або настояти її протягом доби.
Промийте 4 ст. л. рису і залийте їх літром води.
Додайте 3 ст. л. цукру і 5 темних родзинок. Розмішайте. Настоюйте протягом 4 днів, при жаркій погоді (влітку) досить і трьох днів.
Злийте рідину і процідіть її. Зберігайте в холодильнику. У залишений осад додайте 3 ст. л. рису, літр води і ще 4 родзинки. Настоюйте 4 дня, злийте.
Для наступної порції додайте 2 ст. л. рису, 2 ст. л. цукру і 3 родзинки.
Як бачите, закваска багаторазова. Вже на другий раз квас буде володіти більш насиченим смаком. Для подальшого приготування потрібно викидати половину закваски і додавати по парі ложок рису і цукру з родзинками.
Один лікувальний курс триває до 5 тижнів: за три рази в день півсклянки після їди. За цей час ви не тільки поліпшите здоров’я опорно-рухової системи, а й почистите весь організм.
Квас на цикорії
На 1,5 л квасу: 1 ч. ложка з чубком цикорію (або ячмінного напою з цикорієм “Ранок”), 5 ст. ложок цукру, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, 0,5 ч. ложки сухих дріжджів, 1,5 л очищеної або холодної кипяченої води.
Окремо закипятити невелику кількість води (до 1 л) . В окремий посуд скласти всі інгредієнти (окрім дріжджів!!!), залити окропом (на 1 порцію десь 250-300 мл), ретельно все розчинити. Додати води, щоб рідина була тепленька (для дріжджів, щоб не запарились), знов перемішати, вилити в пляшку, поставити на підвіконня, на сонечко. Якщо зробили зранку (десь 10-11 год), то залишити до 19-20 на підвіконні, тоді – в холодильник. Зранку квас готовий. Якщо приготуєте пізнього вечора – то десь до 16 год. наступного дня. Пляшки ретельно закручуйте! Якщо не розливати у пляшки, а залишити у каструлі, то квас виходить не газованим. Тому розливати у пляшки обовязково – пластикові або скляні. Тоді квас виходить дуже смачний, з бульбашками, в міру солодкий.
Немає коментарів:
Дописати коментар