субота, 1 листопада 2014 р.


Як ароматизувати оцет?
Рецепт яблучного оцту
НА ЛІТР води слід узяти 0,8 кг яблук, 10 г пресованих дріжджів (або 20 г сухого житнього хліба) та 100 г цукру.
Яблука натерти на крупній тертці, додати воду, цукор, дріжджі й залишити на 10 днів, не закриваючи банку, при температурі 20-30ОС, періодично помішуючи вміст дерев’яною ложкою. Потім процідити, додати за смаком мед або цукор з розрахунку 50 г на літр соку і залишити до кінця бродіння на 40-60 днів у теплому місці, накривши посудину марлею чи тканиною.
Готовий оцет профільтрувати, зберігати в холодильнику.

Немає коментарів:

Дописати коментар